• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський підписав важливий пенсійний закон: що він змінить для українців

    Опубликовано: 2022-05-02 13:45:51

    Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 29 квітня, підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства». Він змінює правила індексації виплат.

    Про це йдеться на веб-сайті Верховної Ради України.

    За новими правилами, тепер дата щорічної індексації (1 березня) зафіксована у законі і не коригуватиметься щорічно вручну політиками. При цьому індексація відбуватиметься для всіх категорій пенсіонерів з урахуванням показників інфляції та зростання середньої заробітної плати. Зазначимо, що раніше частина пенсіонерів не підпадала під щорічну індексацію.

    Крім того, закон дозволяє достроково призначати пенсії (за півтора року до досягнення пенсійного віку) людям, які мають повний страховий стаж, а трудовий договір з якими розірваний у зв'язку зі скороченням штату або ліквідацією підприємства. Нарешті, пенсії матерям та батькам дітей, хворих на тяжкі, рідкісні захворювання, яким не встановлено інвалідність, тепер призначатимуться також достроково.

    Нагадаємо, раніше стало відомо, що пенсіонерам, які раніше отримували гроші через "Укрпошту" та залишилися на окупованих територіях, виплати зараховуватимуть на рахунки Ощадбанку. Для пенсіонерів, які отримують виплати на банківські картки, нічого не змінюється, і їм зараховується пенсія на картки.

    Ілля Требор

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.