• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МЗС Японії вперше за 20 років назвало Курили незаконно окупованими Росією

    Опубликовано: 2022-04-22 13:45:41

    Міністерство закордонних справ Японії вперше за майже 20 років у синьому бюлетені (програмному дипломатичному документі) назвало Курильські острови незаконно окупованою Росією територією. Про це повідомляє NHK.

    У документі йдеться, що переговори з РФ щодо мирного договору "не дають говорити про перспективи", а Курили називаються "територією, притаманною Японії, але нині незаконно окупованою Росією".

    Журналісти зазначають, що таке формулювання давно не використовували японські дипломати на переговорах: з 2003 року використовувалася фраза "незаконна окупація", а з 2011-го – "територія, притаманна Японії". Нове формулювання вказує на більш жорстке ставлення до Росії.

    У документі також засуджується повномасштабне вторгнення Росії до України. У ньому йдеться про те, що це – насильницький акт, який похитне основи світового порядку.

    МЗС Японії пише, що не можна допустити односторонньої силової зміни статус-кво в жодному регіоні – і Токіо у співпраці з іншими країнами покаже РФ: такі дії коштують дорого.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.