• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шольцу загрожує відставка через відмову у важкому озброєнні для України, - Spiegel

    Опубликовано: 2022-04-22 09:30:24

    Канцлеру Німеччини Олафу Шольцу може загрожувати відставка через відмову постачати Україні важке озброєння. Невдоволення рішенням канцлера наростає всередині коаліції, але опозиція вже наступного тижня може фактично запустити процедуру оголошення недовіри Шольцу.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Spiegel.

    Як пише видання, саме нерішучість Шольца у військовій допомозі для України може призвести до його відставки. Наступного тижня лідери дпозиційного блоку Християнсько-демократичного і Християнсько-соціального союзів (ХДС/ХСС) мають намір внести проект резолюції про постачання важкого озброєння Україні, якщо цього не зробить канцлер.

    За даними Spiegel, резолюція від ХДС цілком здатна зібрати більшість голосів, адже в самій коаліція ідея поставок важких озброєнь Києву має широку підтримку.

    "У цьому випадку позиція Шольца настільки сильно похитнеться, що йому фактично доведеться просити вотуму довіри, тобто забезпечити собі більшість у Бундестазі", - пише видання.

    АРТЕМ ГОРОВЕНКО

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.