• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Генсек ООН має намір відвідати Москву та Київ

    Опубликовано: 2022-04-21 10:45:36

    Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш має намір найближчими днями відвідати Москву для переговорів із Путіним та Київ – для переговорів із Володимиром Зеленським. Про це передає Deutsche Welle.

    Листи з проханнями організувати дані візити були передані представникам України та Росії до ООН. У ході цих візитів генсек Гутерріш розраховує домогтися ухвалення термінових кроків для досягнення довгострокового перемир'я між двома країнами.

    Напередодні Антоніо Гутерріш запропонував запровадити в Україні Великодню "гуманітарну паузу", починаючи з 21 квітня до православної Великодньої неділі.

    За його словами, таке перемир'я дозволило б евакуювати більше мирних жителів із районів України, охоплених бойовими діями, а гуманітарним організаціям – надати допомогу постраждалим.

    Україна вже погодилася на цю пропозицію. У той же час заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв назвав пропозицію про перемир'я "суперечливим", не позначивши чіткої позиції Росії з цього питання.

    Нагадаємо, що за даними ООН понад 100 тисяч мирних жителів Маріуполя страждають від нестачі води та їжі.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.