• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США не збираються воювати з Росією, але підтримають Україну, - посол

    Опубликовано: 2022-04-21 09:45:19

    Тимчасовий посол США у Великій Британії Філіп Т. Рікер заявив, що Україна отримає необхідну військову допомогу. Водночас Україна не є членом НАТО і на неї не поширюється стаття про колективний захист.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

    Він ще раз роз'яснив рішення президента США Джо Байдена про те, що американські війська не будуть безпосередньо воювати в Україні, заявивши: "він дуже ясно дав зрозуміти, що ми не збираємося воювати з Росією. Ми хочемо підтримати Україну".

    При цьому він нагадав, що США захистять союзників по НАТО, які підпадають під дію статті 5, яка зробила НАТО таким успішним протягом цих 70 з гаком років з точки зору захисту зони миру.

    Посол зазначив, що НАТО - оборонний союз, нікому не загрозливий. "Не загрожує Володимиру Путіну, не загрожує Росії. А ось Путін нападає на російськомовні міста на зразок Харкова. І тому ми будемо продовжувати підтримувати український народ, який знову продемонстрував цю чудову стійкість, і я думаю, що це було несподіванкою для Путіна. У його розрахунках, очевидно, багато прорахунків з його боку", - додав він.

    Він розповів про те, як дії Росії в Україні продемонстрували силу альянсу НАТО. "Путін думав, що знайде розділений Захід, розділені союзи, що зможе вбити клин. Він жорстоко помилявся".

    ОЛЕКСАНДР БІЛОУС

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.