• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЗМІ: Байден та лідери Заходу обговорили гарантії безпеки для України

    Опубликовано: 2022-04-21 09:15:41

    Сполучені Штати, Франція та інші союзники обговорили, як надати гарантії безпеки Україні під час і після війни з росією. Про це заявив у вівторок представник французького президента, пише УНН з посиланням на Reuters.

    Деталі

    Так, президент США Джо Байден у вівторок провів консультації з союзниками, у тому числі з президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, з приводу останніх подій в Україні.

    За словами французького чиновника, гарантії будуть більше схожі на застереження про оборону, яку Європейський союз в даний час має серед своїх членів, а не на захисний механізм, аналогічний статті 5 Вашингтонського договору, яка активує військову підтримку в разі нападу на одного з членів НАТО.

    За словами французького чиновника, союзники також обговорили необхідність переконати країни, що не входять в ЄС і не входять в G7, ставитися до війни в Україні як до питання, яке стосується миру в усьому світі, а не тільки Європи або Заходу.

    Нагадаємо

    Сьогодні президент США Джо Байден провів відеоконсультації з союзниками США з приводу початку нового етапу війни росії проти України.

    До американського лідера приєдналися прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен, голова Європейської Ради Шарль Мішель, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, президент Польщі Анджей Дуда, президент Румунії Клаус Йоганніс і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

    Контекст

    Після закінчення переговорів української та російської делегацій у Стамбулі про припинення війни в Україні, представники Києва заявили, що запропонували рф створити нову систему гарантій безпеки. Це має бути договір, який ратифікуватимуть парламенти країн, які підписали його, за словами глави української делегації Давида Арахамії.

    В якості гарантів він назвав країни-члени Ради Безпеки ООН (Велику Британію, Китай, росію, США, Францію, Туреччину, Німеччину, Канаду, Італію, Польщу, Ізраїль). За його словами, дані гарантії тимчасово не працюватимуть в окупованому Криму і в непідконтрольних районах Донецької та Луганської областей.

    Саша Картер

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.