• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «З Путіним марно розмовляти»: прем'єр Італії про війну, допомогу Україні та санкції

    Опубликовано: 2022-04-18 14:15:19

    Прем'єр Італії Маріо Драґі дав велике інтерв'ю Corriere Della Sera, в якому розповів про свої розмови з Путіним, військову підтримку України, позиції НАТО, європейські санкції, шляхи вирішення газової залежності Європи від Росії.

    Про розмову з Путіним: Під час телефонної розмови (30 березня. – Ред.) я сказав, що телефоную, аби поговорити про мир. Я його запитав: "Коли ти побачишся з Зеленським? Тільки ви можете двоє розв'язати вузли". Він відповів: "Час ще не настав". Я наполягав: "Ухваліть рішення щодо припинення вогню". Знову "Ні: ще не час". Ми домовилися, що поговоримо через декілька днів. Потім настав жах Бучі. Я починаю думати, що мають рацію ті, хто каже: вам марно з ними розмовляти, ви тільки час втрачаєте.

    Про перші дні війни: Як і багато інших, на початку конфлікту я вважав імовірною швидку перемогу росіян. Цього не сталося: перемога не прийшла, і ми не знаємо, чи буде вона колись. Український опір героїчний. Нас чекають війна опору, тривале насильство та руйнування. Немає жодних ознак того, що український народ може прийняти російську окупацію.

    Про геноцид: Що таке жах Бучі, якщо не воєнні злочини? Я розумію, що терміни "геноцид" або "воєнні злочини" мають точне юридичне значення. Буде спосіб і час перевірити, які слова найкраще відповідають нелюдським діям російської армії.

    Про позицію НАТО: Позиція всіх союзників незмінна – уникати прямого залучення Європи у війну. Одним із наріжних каменів цього конфлікту є твердження всіх лідерів НАТО, починаючи з президента США Байдена, про те, що прямого втручання Альянсу не буде.

    Про військову допомогу Україні: Рішення про відправлення зброї (Україна. – Ред.) було ухвалено в парламенті практично одноголосно. З одного боку, є народ, який зазнав нападу, з іншого – армія агресора. Як найкраще допомогти постраждалим? Потрібно допомагати українцям безпосередньо, що ми й робимо. Не зробити цього було б рівнозначно сказати: здайтеся, приймайте рабство — це суперечить нашим європейським цінностям солідарності. Ми хочемо дозволити українцям захищати себе.

    Про санкції: Єврокомісія та всі союзники переконані в ефективності санкцій. Це визнають і самі росіяни. Тепер ми запитуємо себе: чи потрібно нам робити більше. Європа продовжує фінансувати Росію, купуючи нафту і газ. Введення обмеження на максимальну ціну російського газу, як це пропонує Італія,  – це спосіб посилити санкції та одночасно мінімізувати для нас їх збитки. Ми більше не хочемо залежати від російського газу.

    "Ми будемо поряд з нашими українськими друзями: відкриття нашого посольства у Києві – хороша новина", – сказав Маріо Драґі.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.