• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через воєнний стан Мін'юст дозволив реєстрацію шлюбу протягом одного дня та дистанційно

    Опубликовано: 2022-04-18 13:00:34

    Міністерство юстиції України спростило процедуру укладення шлюбу під час воєнного стану.

    Так, відтепер це можна зробити протягом одного дня після заяви та навіть дистанційно у Zoom. Про це повідомила заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць.

    Вона зазначила, що на сьогодні реєстрація шлюбу може відбуватися у будь-якому органі ДРАЦСу на території, де не ведуться бойові дії. При цьому, в певних умовах шлюби можуть реєструвати не лише працівники органів ДРАЦС. Наприклад, це можуть бути й поліцейські, й військові. Зокрема, це актуально для жінок і чоловіків, які несуть службу. Для них зробили можливість одружуватись дистанційно.

    "Вони можуть звернутися до свого командира і подати заяву про те, що бажають одружитися дистанційно. Таким чином, зареєструвати шлюб можна навіть тоді, якщо одного з членів подружжя немає фізично. Людина, яка не перебуває у військовій частині, може бути підключена дистанційно. І навіть обоє з пари можуть бути підключені дистанційно, просто через Zoom", - поінформувала заступник Міністра.

    За даними Мін'юста, з початку повномасштабної війни одружилися майже 22 тисяч українських пар, що більше, ніж зазвичай. Це пов’язано зокрема з воєнним станом.

    Нагадаємо, що українським школярам дозволять пройти ЗНО-2022 у Європі.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.