• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Туреччина розпочала військову операцію проти курдів в Іраку

    Опубликовано: 2022-04-18 11:15:04

    Міністр національної оборони Хулусі Акар оголосив, що збройні сили Туреччини розпочали операцію Claw Lock на суші та в повітрі проти об'єктів терористів у регіонах Метіна, Зап і Авашин-Басьян на півночі Іраку.

    Про це повідомляє агентство Anadolu.

    "Наші героїчні турецькі збройні сили розпочали операцію Claw Lock проти об’єктів терористів, щоб запобігти терористичним атакам на наш народ і сили безпеки з півночі Іраку та забезпечити наш кордон. безпеки", — сказав Акар під час брифінгу.

    Він розповів, що сили Туреччини обстріляли об’єкти терористів у районах Метина, Зап та Авашин-Басян. Пілоти нанесли удари по укриттях, бункерах, печерах, тунелях, складах боєприпасів і так званих штабах терористичної організації. В свою чергу спецназівці за підтримки повітряних сил проникли в регіон, провівши операцію з повітряного нападу.

    Акар додав, що поки що наша робота успішно триває, як і планувалося. Цілі, поставлені на першому етапі, досягнуті.

    Між Анкарою та силами Робочої партії Курдистану (РПК) вже майже 40 років триває боротьба за створення курдської автономії у складі Туреччини. Етнічні курди є другими за чисельністю серед народів країні, після турків. За роки протистояння РПК  оголошувала кілька односторонніх перемир'їв.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.