• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ле Пен заперечила повідомлення про свої плани вивести Францію з ЄС

    Опубликовано: 2022-04-14 12:15:56

    Кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен спростувала інформацію про те, що у разі її обрання президентом країна вийде з ЄС, повідомляє РБК.

    "Frexit - у жодному разі не наш проект", - заявила Ле Пен.

    За її словами, вона вважає за необхідне знизити ступінь впливу Євросоюзу на національну політику країн, тобто "віддати пріоритет національному праву над європейськими договорами", а про вихід Франції з ЄС взагалі не йшлося.

    Ле Пен наголосила, що обговорювався лише вихід країни з об'єднаного військового командування НАТО, завдяки якому Франція перестане бути зобов'язаною передавати свої підрозділи під загальне командування НАТО.

    Окрім цього, кандидат у президенти Франції пообіцяла, що запропонує НАТО "здійснити стратегічне зближення з Росією" після завершення війни в Україні.

    У свою чергу, від членства в Європейському Союзі вирішила не відмовлятися.

    У першому турі президентських виборів у Франції лідирує чинний президент Еммануель Макрон із 27,6% голосів. Його опонентка ультраправа кандидатка Марін Ле Пен отримує 23,41% голосів.

    Обидва кандидата, що вийшли у другий тур   засуджують вторгнення Росії в Україну, хоча раніше Марін Ле Пен симпатизувала до політики Володимира Путіна, критикувала ЄС і НАТО.

    Другий тур президентських виборів відбудеться 24 квітня. При цьому багато кандидатів, які вибули в першому, вже закликали своїх виборців віддати голоси за Макрона.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.