• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польща готова передати винищувачі МіГ-29, про які просила Україна, на американську авіабазу Рамштайн у Німеччині

    Опубликовано: 2022-03-09 16:00:44

    У Польщі ухвалили рішення щодо винищувачів для України. Варшава готова розмістити всі свої винищувачі МіГ-29 на авіабазі Рамштайн та безплатно надати їх у розпорядження уряду США.

    Польща готова передати винищувачі МіГ-29, про які просила Україна, на американську авіабазу Рамштайн у Німеччині та просить у США надати літаки на заміну. Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Польщі, опублікованій у вівторок ввечері.

    Йдеться про радянські винищувачі, такі як МіГ-29, на яких українські пілоти вже навчені літати.

    "Влада Республіки Польща після консультацій між президентом та урядом, готова негайно та безплатно розгорнути всі свої літаки МІГ-29 на авіабазі Рамштайн і передати їх у розпорядження уряду Сполучених Штатів Америки", - йдеться у заяві.

    У той же час Польща просить США надати їй літаки на заміну з відповідними експлуатаційними можливостями.

    "Польща готова негайно встановити умови покупки літаків", - йдеться у заяві.

    Нагадаємо, що Польща не готова самостійно приймати рішення щодо постачання Україні наступального озброєння, в свою чергу держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що США шукають способи швидко поповнити запаси польських винищувачів, аби Польща могла надати Україні свої бойові літаки.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.