• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Не має жодних панічних ознак. НБУ запевняє, що банківська система працює у штатному режимі

    Опубликовано: 2022-02-23 15:15:18

    Банківська система України працює у штатному режимі та якісно виконує функцію фінансової підтримки економіки й громадян. Про це йдеться у відповіді Національного банку України на запит Укрінформу.

    У НБУ наголосили: попри зовнішні виклики, триває стале зростання кредитного портфеля.

    "Волатильність депозитів є помірною та контрольованою. Вона частково зумовлена реакцією на інформаційний тиск, втім, не має жодних панічних ознак і стосується переважно поточних рахунків, тоді як обсяг строкових депозитів з початку року був значно стабільнішим", – йдеться в повідомленні.

    Також регулятор наголосив, що банки мають належний запас міцності та достатньо ресурсів, зокрема високоліквідних, аби покрити навіть суттєві відпливи в разі їх настання.

    У пресцентрі запевнили, що НБУ постійно враховує ризик ескалації військової агресії.

    "Національний банк готовий до будь-яких варіантів розвитку ситуації. Ми розробили чіткі плани дій для банківської системи на кожному етапі особливого періоду. Ці плани стосуються забезпечення стабільного функціонування банків і системи електронних платежів, задоволення потреб клієнтів у готівці та надійного захисту їхніх вкладів", – зауважили в НБУ.

    Наталия Софиенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.