Не має жодних панічних ознак. НБУ запевняє, що банківська система працює у штатному режимі

23 фев, 15:15

Банківська система України працює у штатному режимі та якісно виконує функцію фінансової підтримки економіки й громадян. Про це йдеться у відповіді Національного банку України на запит Укрінформу.

У НБУ наголосили: попри зовнішні виклики, триває стале зростання кредитного портфеля.

"Волатильність депозитів є помірною та контрольованою. Вона частково зумовлена реакцією на інформаційний тиск, втім, не має жодних панічних ознак і стосується переважно поточних рахунків, тоді як обсяг строкових депозитів з початку року був значно стабільнішим", – йдеться в повідомленні.

Також регулятор наголосив, що банки мають належний запас міцності та достатньо ресурсів, зокрема високоліквідних, аби покрити навіть суттєві відпливи в разі їх настання.

У пресцентрі запевнили, що НБУ постійно враховує ризик ескалації військової агресії.

"Національний банк готовий до будь-яких варіантів розвитку ситуації. Ми розробили чіткі плани дій для банківської системи на кожному етапі особливого періоду. Ці плани стосуються забезпечення стабільного функціонування банків і системи електронних платежів, задоволення потреб клієнтів у готівці та надійного захисту їхніх вкладів", – зауважили в НБУ.

Наталия Софиенко

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/521340.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua