• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З 1 травня в деяких областях знизять тарифи на газ: хто платитиме менше

    Опубликовано: 2022-02-23 10:00:06

    Вже з травня в Україні будуть здійснювати облік газу за європейськими стандартами. Це означає, що блакитне паливо рахуватимуть не в кубометрах, а в кіловат-годинах. Споживачі, які отримують газ із меншою теплотою згоряння, можуть розраховувати на зниження сум у платіжках.

    Про нововведення, які чекають на українців у найближчому майбутньому, розповів Оператор ГТС України, пише портал «На пенсії».

    «Споживачі в регіоні, який отримує газ із меншою теплотою згоряння, платитимуть менше за ті самі спожиті обсяги», — пояснив начальник управління метрології та газовимірювання «Оператора ГТС України» Микола Болховітін.

    Якщо виходити з картки, складеної фахівцями ВДТСУ, то на сьогоднішній день на зниження суми у платіжках могли б розраховувати мешканці Львівщини, Полтавщини, Кіровоградщини.

    Але в ВДТСУ попереджають, що фактори, які впливають на якість газу, не є постійними. Навіть у одному регіоні у різні дні газ може мати різну теплоту згоряння.

    «Газ, що надходить кінцевому споживачеві, — це результат змішування газу з різних джерел. Тому його теплота згоряння постійно змінюється залежно від регіону, газопроводу, сезону (літо/зима) і навіть від доби. Мета закону — щоб споживачі в регіонах, де газ має меншу теплоту згоряння, платили за отриманий продукт менше», — підсумував представник «Оператор ГТС України».

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.