• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина і Франція в Радбезі ООН: Росія має виконувати мінські угоди

    Опубликовано: 2022-02-23 09:15:55

    Влада Німеччини і Франції закликає РФ відмовитися від рішення про визнання "ЛДНР". Берлін і Париж виступили із заявами в Радбезі ООН щодо України.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання Радбезу ООН.

    Постпред Німеччини при ООН Антьє Лендертсе заявила, що РФ не має перетинати міжнародно визнані кордони України і "має невідкладно вивести свої сили з регіонів поруч з українським кордоном".

    "Я закликаю Росію невідкладно відкликати сьогоднішнє рішення про визнання "ЛДНР" і знову взяти на себе зобов'язання виконати мінські домовленості відповідно до того, що було погоджено "нормандською четвіркою", - сказала вона.

    Постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рів'єр назвав визнання порушенням "Мінська" і статуту ООН і додав, що подібні кроки можуть призвести до європейських санкцій.

    Нагадаємо, що 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "ЛДНР".

    Це дозволило Росії підписати з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Цей договір передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР".

    В результаті цих дій російська військова техніка вже висунулася до лінії розмежування. Очевидці помітили її в Донецькій області.

    Президент України Володимир Зеленський заявив, що визнання Росією "ЛДНР" є підривом мирних зусиль і руйнує переговорні процеси. При цьому він підкреслив, що Україна кваліфікує дії РФ як порушення суверенітету і територіальної цілісності держави.

    АРТУР РОДИВИЛОВ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.