• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина та Франція заявили, що не вірять РФ. І вимагають припинити ескалацію

    Опубликовано: 2022-02-21 15:00:03

    Німеччина і Франція не бачать жодних доказів заявам ватажків бойовиків на Донбасі про нібито підготовку наступу ЗСУ. Вони закликали Росію вплинути на своїх маріонеток, щоб досягти деескалації ситуації. Про це йдеться у спільній заяві глав МЗС Німеччини та Франції Анналени Бербок і Жана-Іва Ле Дріана, опублікованій на сайті МЗС ФРН.

    Вони заявили, що стурбовані порушеннями режиму припинення вогню на лінії зіткнення, що почастішали в останні дні.

    "Ми засуджуємо застосування важких озброєнь та обстріли житлових районів за явного порушення мінських домовленостей", – сказано в заяві.

    Також міністри звернули увагу на заяву ватажків бойовиків про евакуацію жителів тимчасово окупованих територій в якості так званого запобіжного заходу в очікуванні нападу України.

    "Ми не бачимо жодних доказів на підтвердження цих заяв і закликаємо Росію використати свій вплив на самопроголошені республіки, закликавши їх до стриманості, та сприяти деескалації", – сказано у заяві.

    Бербок і Ле Дріан побоюються, що інсценовані інциденти можуть бути використані як привід для можливої військової ескалації.

    "Ми, як і раніше, підкреслюємо нашу занепокоєність з приводу масштабного нарощування російської військової могутності в Україні й навколо неї, і ми закликаємо Росію зробити свій внесок у деескалацію шляхом суттєвого відведення збройних сил від українських кордонів", – сказано у заяві.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.