• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна вітає ініціативу саміту Байдена із Путіним. І чекає на відведення військ Росії

    Опубликовано: 2022-02-21 14:30:56

    Україна вітає ініціативу саміту між президентами США Джо Байденом та Росією Володимиром Путіним та сподівається на відведення військ РФ від українських кордонів за його результатами. Про це заявив на брифінгу у Брюсселі міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

    Глава МЗС зазначив, що вночі розмовляв із головою Держдепу США Ентоні Блінкеном. За словами Кулеби, керівник американської дипломатії поінформував його про ініціативу саміту Байдена і Путіна.

    "Ми вітаємо цю ініціативу. Ми віримо, що кожна ініціатива, спрямована на дипломатичне вирішення, заслуговує, щоб її спробувати", – сказав Кулеба.

    За його словами, Блінкен запевнив, що рішень про Україну не ухвалюватимуть за її спиною. Кулеба сказав, що працюватиме з головою Держдепу під час підготовки саміту, щоб синхронізувати позиції та переконатися – українські інтереси враховуватимуться.

    Кулеба сподівається, що Путін і Байден вийдуть із переговорної з документом, який означатиме відведення військ Росії від кордонів України.

    "Якщо цього не станеться, це означатиме, що ми залишаємось у тій самій логіці ескалації з боку Росії", – підсумував глава МЗС.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.