• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Латвія збільшує оборонний бюджет: потрібні інвестиції на випадок загрози

    Опубликовано: 2022-02-04 10:00:54

    Латвія повинна збільшити оборонний бюджет до 2,5% ВВП в найближчі роки. Такі інвестиції необхідні країні на випадок загрози.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ERR.

    Президент країни Егілс Левітс виступив у Сеймі, де обговорювалися питання зовнішньої політики і оборони на тлі загрози вторгнення Росії в Україну. Він очікує, що Сейм прийме рішення про подальше збільшення витрат на оборону.

    "Ми робимо внесок у колективну оборону. Це включає в себе значний фінансовий внесок в оборонний бюджет - 2,3 відсотка ВВП. Країни НАТО прагнуть до 2 відсотків, тому ми збираємося перевищити це", - сказав президент.

    Він підкреслив, що ці інвестиції необхідні, щоб країна могла задовольнити більшість своїх потреб у разі загрози.

    "Щоб у нас були не тільки власні військові можливості, а й додаткові робочі місця і система постачання в кризу. Тим більше немає гарантії, що ми отримаємо боєприпаси, зброю або інші предмети першої необхідності з інших країн. Немає гарантії, що ми отримаємо все це, коли нам це знадобиться", - сказав він.

    Він також зазначив, що влада Естонії, Латвії та Литви домовилися об'єднатися, щоб захистити Балтійський регіон.

    "Навчаючись на історичних помилках і беручи до уваги агресивну політику Росії, ми домовилися між міністрами оборони Естонії, Латвії та Литви зробити Балтійський регіон одним з напрямків операцій. Це означає, що наші військовослужбовці зможуть переміщатися через внутрішні кордони", - сказав Левітс.

    Він також зазначив, що країна намагається всіма силами допомагати Україні. Приміром, Міністерство оборони Латвії щойно акредитувало військового аташе України. Також країна підтримала Україну системою ППО Stinger і відправить латвійських солдатів для тренувальної операції під керівництвом Канади в Україні.

    Нагадаємо, що Латвія відправить своїх військових інструкторів в Україну. Вони навчатимуть українських військових.

    НАТАЛЬЯ СКОРОХОД

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.