• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Накопичувальні пенсії: звідки на рахунки українців надходитимуть гроші

    Опубликовано: 2022-01-31 10:00:42

    Глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія розповів, що одним з пріоритетних питань парламенту є прийняття законів для початку роботи накопичувальної пенсійної системи.

    Українців чекає три етапи впровадження накопичувальних пенсій, які уряд планує почати з 2023 року.

    За словами Давида Арахамії, на першому етапі появи накопичувальних пенсій, поки система буде проходити апробацію, громадянам не потрібно буде платити ні копійки зі своїх кишень. Вся відповідальність за внески буде на плечах у держави (Пенсійного фонду).

    На другому етапі українці зможуть додатково відраховувати відсоток від зарплати. І тільки на третьому етапі до фінансування внесків в рахунок майбутньої пенсії підключаться роботодавці.

    Спочатку держава буде відраховувати на рахунок майбутнього пенсіонера ПДФО в розмірі 2%. Відсоток відрахувань від роботодавця і майбутнього пенсіонера хочуть зробити рівним: скільки відраховує працівник, стільки і роботодавець. Планується, що ця сума буде від 1% до 3%. Витратити отримані гроші на пенсії українці можуть на що завгодно: інвестувати в нерухомість, криптовалюту або цінні папери.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.