• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Санду звернулася до громадян Молдови: Ризик війни в регіоні високий, але не панікуйте

    Опубликовано: 2022-01-28 14:30:06

    Президентка Молдови Мая Санду попередила громадян республіки про високий ризик війни у регіоні. Вона закликала молдаван бути готовими до цього, але не панікувати. Про це Санду сказала під час передачі Cutia Neagră на каналі TV8, повідомляють на сайті каналу.

    "Якщо ми подивимося на заяви, зроблені іншими країнами, там є дуже високі ризики. Ми сподіваємося, що ці ризики не матеріалізуються і буде знайдено дипломатичне рішення. Ми не можемо виключати найгірший варіант розвитку подій — силових дій", – сказала президентка Молдови.

    Вона зазначила, що молдавська влада розглядає варіанти реагування на різні ситуації. Сьогодні, за словами Санду, відбулася одна із зустрічей, присвячених цьому питанню.

    "Ми дуже сподіваємось і бачимо, що на міжнародному рівні робляться зусилля, щоб дуже погані сценарії не були реалізовані", – сказала Санду.

    Водночас президентка країни відкрито визнала, що Молдова є вразливою у кількох планах, але враховує ресурси, доступні для прийняття рішень.

    "Я хотіла б, щоб усі громадяни були насторожі, але не панікували. Є шанс на дипломатичне рішення. Що означає бути напоготові? Знати, що є ці ризики, дізнаватися про них із достовірних джерел, бо багато політичних діячів намагаються спекулювати і дезінформувати про те, що Молдова хоче війни. Ми мирна країна і не загрожуємо іншим країнам. Нам потрібен мир, щоб зосередитися на внутрішніх справах", — заявила Санду.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.