• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європа, ймовірно, рухається до кінця пандемії коронавірусу – євродиректор ВООЗ

    Опубликовано: 2022-01-24 14:45:52

    Цілком імовірно, що Європа наближається до кінця пандемії COVID-19 на тлі поширення штаму коронавірусу омікрон. Про це заявив в інтерв'ю AFP Ганс Клюге, директор Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я.

    Він зазначив, що до березня штамом омікрон можуть заразитися 60% європейців. "Цілком ймовірно, що регіон рухається до своєрідного ендшпілю пандемії", – сказав він.

    Клюге очікує, що протягом кількох тижнів спалах омікрону вщухне, після чого сформується глобальний імунітет – або завдяки вакцинації, або після перенесеної хвороби. Крім того, очікується зниження поширення вірусу через сезонність.

    "Ми очікуємо, що буде період затишшя, перш ніж COVID-19 може повернутись до кінця року, але не обов'язково, що пандемія повернеться", – сказав він.

    Водночас він вважає, що ще зарано говорити про ендемічний характер коронавірусу. "Цей вірус не раз дивував, тому ми маємо бути дуже обережними", – сказав Клюге.

    Зокрема, він не виключає, що у разі такого широкого поширення штаму омікрон все ще можуть з'являтися інші варіанти коронавірусу.

    За його словами, зараз необхідно сконцентруватися на мінімізації наслідків спалаху омікрону для систем охорони здоров'я, освіти та економіки. Водночас Клюге закликав людей бути відповідальними.

    "Якщо ви погано почуваєтеся, залишайтеся вдома, пройдіть самотестування. Якщо у вас позитивний результат, ізолюйтеся", – додав він.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.