• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Молдова оновить співпрацю з НАТО. Бажають виведення російських військ із Придністров'я

    Опубликовано: 2022-01-19 15:30:01

    Уряд Молдови 19 січня має намір розглянути план співпраці Молдови та НАТО на 2022-2023 роки. План включає співпрацю у сфері безпеки та зміцнення демократичних інститутів, участь Молдови у міжнародних миротворчих операціях та пошук шляхів вирішення проблеми Придністров'я, повідомляє NewsMaker.md.

    План співпраці з НАТО парламент Молдови вперше ухвалив ще 2006 року і відтоді його регулярно оновлює.

    Молдова має намір вести політичні консультації з країнами НАТО з питань зовнішньої політики та безпеки щодо ситуації в регіоні, а також щодо просування реформ.

    Щодо проблеми Придністров'я план передбачає активізацію переговорів у форматі "5+2", виведення російських військ з території Молдови та заміну їх багатонаціональною громадянською місією з міжнародним мандатом.

    Армія Молдови продовжить участь у миротворчій місії у Косові, а також участь офіцерів та військових спостерігачів у місіях під егідою ООН, ЄС та ОБСЄ.

    Сергей Бережной

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.