• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сенат США не ухвалив законопроєкт республіканців про санкції проти Північного потоку-2

    Опубликовано: 2022-01-14 14:30:58

    13 січня сенат США не ухвалив законопроєкт про введення санкцій проти російського газопроводу Північний потік-2, якого вимагав сенатор-республіканець Тед Круз. Це сталося наступного дня після того, як демократи оприлюднили власний проєкт закону. Про це повідомляє Reuters.

    За проєкт Круза проголосували 55 конгресменів, проти – 43. Для прийняття документа потрібно не менше 60 голосів на підтримку.

    Як зазначається, сенатор Роберт Менендес заручився підтримкою багатьох своїх колег-демократів, зокрема президента Джо Байдена, альтернативного законопроєкту, який він представив 12 січня.

    У проєкті Менендеса передбачено широкомасштабні санкції проти високопоставлених російських урядових та військових чиновників, а також проти банківських установ, які запровадять, якщо Москва розпочне військові дії проти України.

    Сенатор Жанна Шахін, демократ, яка спочатку разом з Крузом підтримувала санкції проти СП-2, виступила проти його законопроєкту, заявивши, що він ризикує порушити єдність у Вашингтоні та Європі перед російською агресією проти України.

    У промові перед голосуванням вона сказала, що закон Круза "вб'є клин" між США та їхніми союзниками у Європі, особливо Німеччиною.

    Круз сказав перед голосуванням, що якщо його законопроєкт не буде прийнятий, "Україна ризикує взагалі зникнути з карти".

    Законопроєкт Менендеса, за яким ще не призначено дату голосування, накладає санкції на трубопровід, а також на російських посадових осіб та організації після будь-якої агресії Москви проти України. Законопроєкт Круза ввів би санкції проти Nord Stream 2 AG – компанії, яка займається будівництвом проєкту, через 15 днів після ухвалення.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.