• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Данія домовилася з Косово про оренду тюремних камер для своїх в'язнів-іноземців

    Опубликовано: 2021-12-22 14:30:01

    Косово погодилося здати в оренду Данії тюремні камери, щоб зменшити переповненість в'язниць у скандинавській країні. Про це повідомляє ВВС.

    Уряд Данії має намір з 2023 року орендувати у Косово тюремні камери для розміщення засуджених злочинців з країн, що не входять до Євросоюзу, які мають бути депортовані після вироку.

    До всіх ув'язнених в орендованих камерах застосовуватимуться данські закони.

    У Косово є від 700 до 800 тюремних приміщень, що не використовуються.

    У спільній заяві Данії та Косова йдеться про те, що уряди двох країн підписали політичну декларацію про наміри, яка розрахована на п'ять років з можливістю продовження.

    Данія сплачуватиме щорічний внесок у розмірі 15 млн євро, а також братиме участь у фінансуванні в Косово виробництва екологічно чистої енергії.

    Загалом Косово має отримати 210 млн євро протягом наступних 10 років за оренду в'язниці в Гілані, яка розташована приблизно в 50 км від столиці країни, Приштини.

    Домовленість необхідно буде ратифікувати у парламенті Косово більшістю у дві третини голосів.

    "Угода звільнить простір у наших в'язницях і знизить тиск на наших тюремних службовців, водночас вона стане чітким сигналом для громадян третіх країн, засуджених до депортації: ваше майбутнє не в Данії, і ви тому маєте відбувати термін не тут", – заявив міністр юстиції Данії Нік Хеккеруп.

    Міністр юстиції Косово Албулена Хакшиу заявила, що в Косово не будуть відправляти ув'язнених із групи підвищеного ризику – а саме, засуджених за тероризм або тих, хто страждає від невиліковної хвороби.

    З 2015 року кількість ув'язнених у Данії збільшилася з 3400 до 4200, а кількість тюремних наглядачів скоротилася з 2500 до 2000.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.