• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Країни Балтії готові надати військову підтримку Україні — Міноборони Литви

    Опубликовано: 2021-12-22 14:15:37

    У разі потреби країни Балтії готові надати Україні дуже швидку військову та невійськову підтримку. Про це заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас після зустрічі в Каунасі з колегами з Латвії та Естонії Артісом Пабріксом та Калле Лаанетом, повідомляє пресслужба Міноборони Литви.

    "Ескалація російської ситуації проти України вимагає належного розгляду – дії Росії вимагають від НАТО додаткових заходів щодо стримування", – сказав Анушаускас.

    Міністри згодні з тим, що концентрація російського військового потенціалу на кордоні з Україною є особливо небезпечною спробою Росії підірвати суверенітет України, яка прагне членства в НАТО, сказано в повідомленні.

    "Країни Балтії рішуче підтримують територіальну цілісність України і непорушність її кордонів, а також реформи в оборонному секторі країни, які тривають. У разі потреби країни Балтії готові надати Україні дуже швидку підтримку, як військову, так і невійськову", – сказав глава Міноборони Литви.

    Міністри оборони країн Балтії в Каунасі підписали спільну заяву, в якій визначено спільні плани дій у галузі безпеки та оборони на 2022 рік.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.