• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Проблема з Білоруссю не тільки через мігрантів, - Боррель

    Опубликовано: 2021-12-20 18:00:28

    Гостра фаза міграційної кризи на кордоні з Євросоюзом і Білорусі відступає. Проте не тільки в цьому криється проблема, пов'язана з цією країною.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави європейської дипломатії Жозепа Борреля у своєму блозі.

    За його словами, завдяки дипломатії ЄС, проблема з потоком нелегальних мігрантів поступово відступає. Багато з них були відправлені країну, з якої прибули, а тисячі залишаються в Білорусі, потребуючи гуманітарної допомоги.

    Тим часом, проблеми з Білоруссю одними мігрантами не обмежуються.

    "Наш суперечка з Білоруссю не обмежується відвертим маніпулятивним використанням мігрантів. Аж ніяк ні. В основі лежить жорстокий репресивний і незаконний характер режиму Лукашенка, в якому понад 900 політичних в'язнів нудяться у в'язницях", - зазначає Боррель.

    Боррель також зазначив, що 12 грудня разом з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем провів зустріч з представниками демократичної Білорусі - активістами громадянського суспільства, правозахисниками, блогерами, представниками політичної опозиції.

    "Мене вразили їхні розповіді та їх рішучість. Вони попросили ЄС продовжувати підтримувати демократичні зміни та чинити тиск на режим", - пише Боррель.

    Він нагадав, що Євросоюз розширив санкції, націлені на тих, "хто причетний до організації цинічної торгівлі мігрантами, а також на тих, хто стоїть за постійними репресіями, на так званих гаманців Лукашенка".

    Він також нагадав, що режим Лукашенка засудив чоловіка лідера опозиції у вигнанні Світлани Ціхановської "до абсурдних 18 років позбавлення волі".

    Нагадаємо, що Боррель прокоментував ситуацію на кордоні України. За його словами, Європа повинна готуватися до гіршого.

    Раніше повідомлялося, що Лукашенко пригрозив перекрити транзит газу до Європи. За його словами, це буде відповіддю на санкції.

    НАТАЛЬЯ СКОРОХОД

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.