• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС виділяє 2,3 млрд євро країнам Східного партнерства. Україні дістанеться найбільша частина

    Опубликовано: 2021-12-17 15:00:39

    Європейський Союз затвердив економічний та інвестиційний план на 2,3 млрд євро для країн Східного партнерства, куди входять Україна, Грузія, Молдова, Вірменія та Азербайджан. Україна отримає найбільшу підтримку серед країн Східного партнерства із цього плану, повідомляється на урядовому порталі.

    Кошти в межах плану виділятимуться як гранти, інші фінансові ресурси та гарантії, і вони сумарно мають потенціал залучити до 17 млрд євро державних та приватних інвестицій, йдеться у повідомленні.

    Економічний та інвестиційний план передбачає набір флагманських ініціатив для кожної з країн-партнерів. Для України виділено п'ять таких ініціатив.

    Перша. Підтримка сталої, інноваційної, зеленої та конкурентоспроможної економіки. Загальний бюджет – 1,5 млрд євро. Включає програми, орієнтовані на бізнес-інкубатори, доступ малого бізнесу до фінансування. Розрахована на 100 000 малих підприємств.

    Друга. Економічна трансформація у сільській місцевості. Бюджет – 100 млн євро. ЄС зробить внесок до Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, який надасть понад 10 000 малим фермерським господарствам швидкий доступ до пільгових кредитів.

    Третя. Поліпшення сполучення через модернізацію пунктів перетину кордону. Бюджет – 30 млн євро. Йдеться про впровадження електронних черг та обробку даних (особливо для вантажних автомобілів), розширення мережі TEN-T, включно з залізничним та автомобільним сполученням між великими містами України та пунктами перетину кордону з країнами ЄС.

    Четверта. Прискорення цифрової трансформації – модернізація загальнодоступної ІТ-інфраструктури (сервери, центри обробки даних тощо). Бюджет – 200 млн євро.

    П'ята. Підвищення енергоефективності та водневої енергетики. Бюджет – 100 млн євро. Фінансування Фонду енергоефективності, розвиток чистої та відновлюваної енергетики в Україні.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.