• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сенат США вніс законопроєкт про санкції проти Північного потоку-2 та військову допомогу Україні

    Опубликовано: 2021-12-17 14:00:15

    Сенат США зареєстрував проєкт закону "Акт гарантування суверенітету України шляхом посилення її оборони", який накладе санкції проти оператора Північного потоку-2 компанії Nord Stream AG і виділить $450 млн фінансової допомоги на військові потреби, свідчить текст законопроєкту.

    Як повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко у Facebook, законопроєкт накладе санкції проти оператора Північного потоку-2, що були вилучені з оборонного бюджету США на 2022 рік. За словами Вітренко, поправка про санкції стала заручником "інших процесів, які жодним чином не свідчать про втрату підтримки Конгресом України".

    Зазначається,  що законопроєкт також додатково пропонує виділити до $450 млн фіндопомоги на військові потреби і ще $100 млн на протиповітряну оборону та протикорабельні ракети.

    Зокрема, проєкт також пропонує збільшити фінансування міжнародної військової освіти і підготовки для українських офіцерів, посилити співпрацю між українською й американською арміями. Вітренко впевнений, що він посилить існуючі обмеження щодо військової співпраці США і Росії, поки "Путін не припинить окупацію української території".

    "У ситуації, коли на східному кордоні України стоять десятки тисяч російських військових і техніки, важливо дати гідну відсіч намірам Кремля. І серед іншого показати – газ має бути товаром, а не зброєю", – повідомив Вітренко.

    Очікується, що за законопроєкт буде проголосовано обома палатами американського Конгресу і підписано президентом Джозефом Байденом.

    Наталия Фреик

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.