• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Хоче пільг і субсидій: Канада бажає приєднатися до США

    Опубликовано: 2021-12-15 09:45:10

    Канадці бажають при покупці електромобіля мати такі ж податкові пільги, що й громадяни Сполучених Штатів. Але є нюанси.

    Про це повідомляє РБК-Україна Авто з посиланням на CarScoops.

    Нагадаємо, що адміністрація президента США Джо Байдена запропонувала ввести податкові пільги для електромобілів, вироблених в Америці членами профспілок.

    Це викликало опір з боку Мексики та Канади, а також багатьох іноземних автовиробників, американські робітники яких не перебувають у профспілках.

    Зокрема, канадська влада зазначила, що Канада і США роками разом будують автомобілі, а нинішній план Байдена загрожує альянсу. І пообіцяли ввести жорсткі заходи у відповідь, якщо законопроект про податкові пільги буде прийнятий.

    Однак тепер прем'єр-міністр Канади Трюдо, пропонує інший варіант: щоб канадські покупці електромобілів отримали право на податкові пільги, аналогічні тим, які пропонуються в США.

    План адміністрації Байдена передбачає, що автомобілі, вироблені в країні членами профспілок, отримають пільги на суму до 12 500 доларів США (16 000 Канадських доларів за поточним обмінним курсом). У той час, як Канада пропонує своїм громадянам знижку лише до 5000 Канадських доларів при покупці електромобіля.

    Пропозиція про те, щоб США і Канада виробили спільну тарифну політику, безсумнівно буде вітатися концерном General Motors, який оголосив про свої плани виробляти розвізні фургони BrightDrop в Інгерсоллі, провінція Онтаріо. Це також може зберегти робочі місця на заводі Stellantis в канадському Брамптоні.

    Нагадаємо, що уряд Сполучених Штатів перестане закуповувати автомобілі з традиційними силовими установками. Перейти на альтернативні енергоносії машини чиновників повинні до 2035 року.

    ОЛЕКСАНДР МОРОЗ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.