• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США вводять санкції проти Ірану за порушення прав людини

    Опубликовано: 2021-12-08 18:00:18

    США вели нові адресні санкції проти Ірану за "грубі порушення прав людини". Вони торкнулися дюжини іранських організацій та офіційних осіб.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Le Figaro.

    Санкції спрямовані на спеціальні підрозділи сил безпеки за придушення демонстрантів. Ці організації звинувачуються в здійсненні або віддачі наказу "від імені іранського уряду серйозних порушень прав людини щодо людей в Ірані або іранських громадян або жителів, або членів їх сімей".

    У список потрапили Хасан Карамі, командувач спецпідрозділами ЛЕФ, і Мохсен Ебрахімі, командувач НОПО. За словами американської влади, іранські в'язниці Захедан і Ісфахан також піддаються нападам, оскільки там стратили ув'язнених.

    Міністерство фінансів США повідомляє, що продовжить боротьбу з авторитаризмом і сприятиме притягненню осіб до відповідальності "за жорстокі репресії щодо тих, хто намагається реалізувати свої права людини і основні свободи",

    "Сполучені Штати сповнені рішучості використовувати всі наявні в їх розпорядженні інструменти для протидії серйозним порушенням прав людини і репресіям у всьому світі", - йдеться в заяві міністра закордонних справ США.

    Крім Ірану, санкції також націлені на сирійців, у тому числі двох генералів ВПС, Тауфіка Мухаммада Хадура і Мухаммада Юссефа аль-Хасурі, яких Мінфін звинувачує у скоєнні хімічних атак, в результаті яких загинули мирні жителі у 2017 і 2018 роках. Ці заходи торкнулися і начальника військової розвідки Уганди генерала Абеля Кандіхо. Казначейство пише, що люди, заарештовані ним "піддавалися жахливим побиттям і іншим жахливим діям, в тому числі сексуальне насильство і смерть від електричного струму, часто призводять до важких травм, а іноді і до смерті".

    НАТАЛЬЯ СКОРОХОД

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.