• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Байден поспілкувався з європейськими лідерами перед розмовою з Путіним

    Опубликовано: 2021-12-07 18:00:10

    Президент США Джо Байден перед запланованою сьогодні, 7 грудня, відеоконференцією з президентом Росії Володимиром Путіним обговорив обстановку на українському кордоні з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі і прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном. Лідери європейських країн висловили свою підтримку у врегулюванні конфлікту.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Білого дому.

    "Лідери обговорили загальну стурбованість нарощуванням російської армії на кордонах України і все більш жорстку риторику Росії. Вони закликали Росію знизити напруженість і погодилися з тим, що дипломатія, особливо в рамках нормандського формату, є єдиним шляхом до врегулювання конфлікту на Донбасі за допомогою виконання Мінських угод.",- йдеться в заяві.

    При цьому лідери європейських країн висловили свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

    "Вони погодилися, що їхні команди будуть підтримувати тісний зв'язок, в тому числі в консультаціях з союзниками по НАТО і партнерами з ЄС, за допомогою скоординованого і всебічного підходу", - резюмується в повідомленні Білого дому.

    Нагадаємо, сьогодні президенти США і Росії Джо Байден і Володимир Путін проведуть телефонну розмову. Потім американський лідер зідзвонитися з українським президентом Володимиром Зеленським.

    Раніше РБК-Украина інформувала про те, що у Зеленського розповіли, чого чекають від переговорів Байдена і Путіна.

    ОЛЬГА БЕЛЕЙ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.