• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США і Китай готуються провести на високому рівні діалог по військовій лінії

    Опубликовано: 2021-12-03 09:45:12

    Китай і США готуються провести діалог по військовій лінії на високому рівні. Він може відбутися в січні у форматі телефонної бесіди або відеоконференції.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на South China Morning Post.

    За даними видання, в консультаціях візьмуть участь міністр оборони США Ллойд Остін, а його співрозмовниками стануть китайський колега Вей Фенхе і заступник голови Центральної військової ради КНР Сюй Цилян.

    Домовленість про проведення діалогу між військовими була досягнута в ході онлайн-зустрічі президента США Джо Байдена і голови КНР Сі Цзіньпіна, яка відбулася в листопаді.

    "Це один з консенсусів, досягнутих на саміті. Два лідери дали розпорядження військовим обговорити домовленості", - зазначило джерело газети.

    Водночас підготовка до армійського діалогу, за даними видання, була розпочата ще до саміту, оскільки обидві сторони вважають проблему стратегічної стабільності своїм пріоритетом.

    Очікується, що головною темою в ході майбутніх консультацій стане тайванське питання - найбільш чутливе в китайсько-американських відносинах. Пекін і Вашингтон також обговорять контроль над озброєннями.

    Нагадаємо, нещодавно влада Китаю пригрозила прихильникам незалежності Тайваню довічною кримінальною відповідальністю, йдеться про заборону на в'їзд на материк і на співпрацю з китайськими компаніями.

    Додамо, президент США Джо Байден пообіцяв Тайваню допомога в разі агресії Пекіна, і частково визнана острівна держава вже почала підготовку військового резерву.

    При цьому китайські військові 10 листопада провели патрулювання бойової готовності в напрямку Тайванської протоки. Причиною тому став візит американської делегації в Тайвань на військовому літаку.

    АРТУР РОДИВИЛОВ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.