• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Естонія почала будувати огорожу на кордоні з Росією

    Опубликовано: 2021-11-22 15:30:55

    20 листопада сили оборони Естонії почали встановлювати тимчасове загородження з колючого дроту на кордоні з Росією. Йдеться про ділянку вздовж русла річки Нарва, а також на південному сході Естонії, повідомляє ERR.

    Як заявила прем'єрка Естонії Кая Каллас, будівництво загороджень "дає Росії сигнал про те, що Естонія охороняє кордони Естонії, Євросоюзу та НАТО".

    Вона зазначила, що на кордоні держави немає серйозної загрози, але досвід сусідів змушує естонців бути пильними.

    "Те, що зараз відбувається в Польщі, Литві та Латвії, не становить загрози для нашого кордону… Але встановлення цих тимчасових бар'єрів, як і раніше, допоможе запобігти потенційним загрозам. І це також діє як стримуючий фактор", – сказав Каллас.

    За словами начальника оперативного штабу Ідаської префектури, естонсько-російський кордон в основному має природні водні перепони, тому поліцейські та військовослужбовці зміцнюють суху ділянку. Сили оборони працюватимуть тут два дні.

    В Естонії визначено до десяти ділянок, де за допомогою резервістів та військовослужбовців можна захистити колючим дротом (120 км) 40 км кордону.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.