• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канцелярія Меркель прозвітувала про її другу телефонну розмову з Лукашенком

    Опубликовано: 2021-11-18 14:30:31

    На сайті канцлера Німеччини з'явилося офіційне повідомлення про другу за два дні телефонну розмову Ангели Меркель з диктатором Білорусі Олександром Лукашенком.

    Повідомлення складається з однієї фрази: "У другій телефонній розмові з Олександром Лукашенком канцлерка наголосила на необхідності підтримувати зусилля UNHCR (Агентство ООН зі сприяння біженцям – ред.) та IOM (Міжнародної організації з питань міграції – ред.), а також у співпраці з Європейською комісією забезпечити доставку гуманітарної допомоги та можливість для повернення біженців."

    Повідомлення має заголовок "Канцлерка Меркель телефонує пану Олександру Лукашенку", без згадування його посади (як і в самому повідомленні), що можна сприймати як вказівку, що Німеччина, як і раніше, не визнає Лукашенка представником легітимної влади Білорусі і канцлерка спілкується з ним як із приватною особою.

    На офіційному сайті Лукашенка сказано, що за підсумками розмови "проблема загалом виноситься на рівень Білорусі та ЄС", про обговорення гуманітарних питань лише згадується. Ангела Меркель у повідомленні називається "в.о. канцлера Німеччини".

    15 листопада Ангела Меркель телефонувала до Лукашенка та обговорювала з ним "складну ситуацію на кордоні Білорусі та Євросоюзу". У тій розмові, за повідомленням пресслужби канцлерки Німеччини, наголос також робився на гуманітарних питаннях.

    Сергей Бережной

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.