• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як зміняться пенсії наступного року - Лазебна

    Опубликовано: 2021-11-01 09:15:48

    Finance.ua як портал, що дбає про ваші фінанси, дізнався у Мінсоцполітики, що зміниться з пенсіями наступного року.

    Зі слів міністра соціальної політики Марини Лазебної, у 2022 році заплановано 12 етапів підвищення пенсій для різних категорій.

    У січні буде зроблено перерахунок для ліквідаторів ЧАЕС з інвалідністю. Триватиме підвищення пенсій для 65-річних через зростання мінімальної зарплати.

    Жінкам, які народилися 1962 року, наступного року почнуть нараховувати пенсії після досягнення ними нового пенсійного віку. Ми помітили, що їхні пенсії можуть виявитися меншими за ті, що нараховувалися торік. Тому запровадили підвищувальний коефіцієнт 9%.

    Індексація пенсій із 1 березня, а в жовтні ми плануємо вийти на нову мінімальну пенсійну гарантію: людина старша за 70 років, яка має стаж 35 років (чоловік) або 30 (жінка), не отримуватиме менш як 3 000 грн.

    Які перспективи запровадження обов’язкової накопичувальної пенсії. На думку Лазебної, з огляду на демографічну ситуацію в країні та стан ринку праці наявна солідарна пенсійна система не може існувати без додаткового фінансування Пенсійного фонду з держбюджету. Водночас ми бачимо, що пенсії в Україні є порівняно невеликими.

    Виправити ситуацію може лише доповнення солідарної пенсійної системи другим рівнем – накопичувальними пенсіями. Тоді люди отримуватимуть дві пенсії: із солідарної системи та накопичену.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.