• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З початку року екології завдано збитків на 2 млрд – Держекоінспекція

    Опубликовано: 2021-10-26 15:00:14

    Понад 2 млрд грн збитків завдали порушники природоохоронного законодавства навколишньому середовищу протягом трьох кварталів 2021 року. Про це повідомив глава Державної екологічної інспекції Андрій Мальований, передає пресслужба відомства.

    "Держекоінспекція склала понад 35 000 протоколів про адміністративні порушення, притягнувши до відповідальності майже 32 000 осіб. За матеріалами ДЕІ відкрито понад 400 кримінальних проваджень", – зазначив Мальований.

    За даними інспекції, понад 1 млрд грн збитків – 50% від загальної суми, нанесено земельним ресурсам. Це вдвічі більше, ніж за весь минулий рік.

    За словами чиновника, основна причина цього явища – застарілість і недостатність інфраструктури поводження з відходами в територіальних громадах. Він вважає, що виправити цю ситуацію дозволить законопроєкт №2207-1д "Про поводження з відходами", який очікує на ухвалення у другому читанні.

    Автори законопроєкту вважають, що прийняття закону дозволить гарантувати достатню кількість матеріалів для вторинної переробки, зацікавить бізнес у будівництві сміттєпереробних і сміттєспалювальних заводів. Також законом передбачається запровадження розширеної відповідальності виробника з переробки відходів, що утворюються внаслідок використання продукції.

    Анна Лыса-Кузмич

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.