• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пентагон: Міністр оборони США підтвердить в Україні та Грузії, що двері НАТО відчинені

    Опубликовано: 2021-10-18 15:30:03

    Наступного тижня Україну відвідає міністр оборони США Ллойд Остін. Під час візиту він планує обговорити питання безпеки в Чорноморському регіоні, а також запевнити Україну і Грузію, що двері НАТО для двох держав відчинені, повідомили в пресслужбі Пентагону.

    "Остін підкреслить і в Грузії, і в Україні, що двері НАТО відчинені, і закликає країни внести необхідні зміни, щоб вони могли претендувати на членство в оборонному альянсі", – йдеться в повідомленні.

    Також в Пентагоні зазначили, що глава Міноборони прямує в Європу, щоб запевнити союзників і партнерів у прихильності США їхньому суверенітету перед обличчям російської агресії.

    Остін має намір обговорити безпеку в Чорному морі та зміцнення співпраці між Україною, Грузією та Румунією в цьому питанні.

    У Пентагоні наголосили, що Росія вторглася в Грузію 2008 року й окупувала Південну Осетію та Абхазію – приблизно 20% країни. Україна перебуває в конфлікті з Росією, і з 2014 року російські війська вбили близько 14 000 українців на Донбасі та в околицях. Також Росія незаконно анексувала Крим.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.