• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Люди поводяться, наче COVID-19 закінчився, але світ зараз в епіцентрі пандемії – ВООЗ

    Опубликовано: 2021-10-07 15:00:17

    Минулого тижня в світі було зареєстровано 3,1 мільйона випадків нових заражень на ковід, 54 000 хворих померло, повідомила експертка ВООЗ Марія Ван Керхове, пише Le Figa.

    "Ми повністю в епіцентрі пандемії. В окремих містах спостерігаємо переповнені відділення інтенсивної терапії, люди помирають", – каже вона.

    Втім, інші ведуть себе себе так, ніби пандемія повністю закінчилася, нарікає експертка ВООЗ.

    Згідно з офіційними даними, зібраними ВООЗ з різних країн, рівень госпіталізації та смертності найбільш високий серед невакцинованих людей, повідомляє Марія Ван Керхове.

    Українська лікарка-епідеміологиня Катерина Сояк зауважує: природно, що люди втомлюються боятися. Тому в усьому світі тільки одиниці ще продовжують дотримуватися карантинних обмежень.

    "Але розслаблятися справді рано. В Україні напрочуд нестабільна ситуація з ковідом, вже спостерігаємо ріст захворюваності. Можливий серйозний пік", – наголосила вона в коментарі LIGA.life.

    Лікарка пригадала початок пандемії, коли стало зрозуміло, що без вакцини поширення інфекції не зупинити.

    На сьогодні українці вже можуть обирати вакцину. Втім, багато людей не роблять щеплення через надумані упередження та страхи.

    "Вакцинація є доказовим методом профілактики інфекції, тому вакцинуватися потрібно. Нерозумно заперечувати її важливість", – підкреслює лікарка.

    Ірина Петренко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.