• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євросоюз підтримав європейську перспективу країн Західних Балкан

    Опубликовано: 2021-10-07 14:30:48

    Лідери Європейського Союзу висловили беззастережну підтримку європейської перспективи країн Західних Балкан. Про це йдеться в декларації, прийнятій за підсумками  саміту ЄС-Західні Балкани, передає пресслужба Європейської ради.

    У саміті брали участь лідери країн-членів ЄС, а також шести держав Західних Балкан – Албанії, Боснії і Герцеговини, Сербії, Чорногорії, Північної Македонії та Косово.

    "ЄС підтверджує свою беззастережну підтримку європейської перспективи Західних Балкан і вітає відданість західних балканських партнерів європейській перспективі, що відповідає нашим спільним стратегічним інтересам і залишається нашим спільним стратегічним вибором", – йдеться в декларації.

    Євросоюз підтвердив свою прихильність процесу розширення і прийнятим рішенням, які засновані на реформах, що заслуговують на довіру, в країнах-партнерах, справедливих і суворих умовах та принципі власної гідності.

    "Ми будемо і далі активізувати нашу спільну участь у просуванні політичних, економічних і соціальних перетворень у регіоні, визнаючи разом з тим прогрес, досягнутий Західними Балканами", – йдеться в декларації.

    Партнери із Західних Балкан підтвердили свою відданість європейським цінностям та принципам і проведення необхідних реформ в інтересах свого народу.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.