• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Суд США прийняв позов до двох російських банків. Звинувачують у фінансуванні бойовиків на Донбасі

    Опубликовано: 2021-10-06 15:30:11

    Суд Нью-Йорка прийняв позов сім'ї американського підлітка, який загинув у катастрофі Малайзійський авіалайнера на Донбасі в липні 2014 року, до двох російських банків. Їх звинувачують у пособництві тероризму, повідомляє Reuters.

    Заяву було подано ще навесні 2019 року. Позивачі – родичі загиблого 18-річного Куїна Шансмана, який летів на сімейний відпочинок на борту Boeing 777 влітку 2014 року.

    Два банки РФ, "Сбербанк" і ВТБ, звинувачують у тому, що вони спонсорували терористичну організацію ДНР, відповідальну за катастрофу рейсу MH17 і загибель 298 осіб. Позивачі стверджують, що російські банки перераховували гроші сепаратистам через банки США.

    Адвокати сім'ї Шансмана представили документи, що підтверджують два грошові перекази терористам. Гроші були відправлені через кореспондентські рахунки "Сбербанка" і банку ВТБ до Bank of America і Bank of New York Mellon. Адвокати також представили копії інструкцій терористичної організації ДНР, опублікованих онлайн, у яких сепаратисти пропонували користуватися кореспондентськими рахунками російських банків в Америці для переказу пожертвувань.

    Елизавета Кумбер

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.