• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Чехії сім’ї, які відмовилися вакцинувати дітей, звернулися в ЄСПЛ. І програли суд

    Опубликовано: 2021-04-09 14:15:14

    Громадяни Чехії, які позивалися до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), бо їх зобов’язали дотримуватися національної кампанії з вакцинації, програли суд. Так ЄСПЛ визнав обов’язкову вакцинацію законною.

    Про це пише DW, а також йдеться в пресрелізі суду.

    Рішення, що держава Чехія не порушила восьмої статті Європейської конвенції з прав людини про право на повагу до приватного життя суд ухвалив 8 квітня.

    Всього до ЄСПЛ надійшло п’ять таких позовів в період 2013-2014 років. Заявники скаржилися, що через відмову батьків вакцинувати своїх дітей, їх не приймали (або виключали) до дитячих садків та шкіл.

    Мова про щеплення для дітей проти дев’яти захворювань, зокрема дифтерію, правець, кашлюк, гепатит В та кір, згідно з чеським законодавством.

    "Мета заключається в захисті дітей від серйозних захворювань шляхом вакцинації або колективного імунітету", – додається в повідомленні.

    В пресрелізі наводять прізвища сімей, які позивалися проти країни.

    У першому випадку громадянин Чехії був оштрафований за відмову вакцинувати своїх двох дітей.

    В другому – заявницю виключили зі школи через те, що у неї не було трьох обов’язкових щеплень.

    Третьому заявнику, свого часу, відмовили у прийомі в дитячий садок через відсутність обов’язкових щеплень.

    У п’ятому випадку батьки заявника, які є біологами, склали для нього індивідуальний план вакцинації, згідно з яким він був щеплений проти деяких хвороб пізніше, ніж вимагає закон. У 2010 році завучі двох шкіл відмовились прийняти заявника на тій підставі, що умови, встановлені відповідним законом (№ 258/2000), не були виконані.

    Катерина Амеліна

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.