• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Що потрібно робити, коли здулася акумуляторна батарея?

    Опубликовано: 2021-04-01 15:02:06

    Перші ознаки, що в телефоні надувається акумулятор

    Одним з перших ознак проблем акумулятора, як в телефонах Samsung, так і в телефонах інших брендів Xiaomi Huawei Sony є ледь помітна щілина між задньою кришкою і корпусом.

    Якщо акумулятор продовжує далі «роздуватися» ширина щілини може збільшуватися.

    Або якщо кришка сумлінно приклеєна до корпусу її вигинає дугою. Вигнути може так що скляна кришка тріскається.

    Ще гіршим проявом несправності акумулятора це поява плям на екрані телефону. Роздувся акумулятор тисне на матрицю екрану і вона починає деформуватися. Якщо деформація дисплея пройде точку неповернення дисплей в телефоні необхідно буде міняти.

    Що потрібно робити, коли здулася акумуляторна батарея?

    Якщо ви на самому початку помітили невелику деформацію - відразу вживайте заходів по заміні акумулятора.

    - Вимкніть телефон
    - Замініть акумулятор

    Ви можете замінити його самостійно (якщо дозволяє кваліфікація) або звернутися в найближчий сервісний центр Самсунг щодо вирішення цієї проблеми.

    Якщо телефон на гарантії таку процедуру заміни акумулятора вам зроблять безкоштовно. Навіть якщо все здається несерйозним (подумаєш, акумулятор трохи надувся) - з інженерної точки зору будь-які спроби впливу і відновлення неприйнятні.

    Що може статися, якщо роздувся АКБ вчасно не поміняти?

    Не залишайте це питання на потім, роздувся акумулятор може привести до деформації системної плати або задньої кришки або екрану. Або може зламатися все разом і тоді тільки допоможе покупка нового телефону.

    Деформований акумулятор ще небезпечний можливістю загорання. У сервісному центрі був випадок, коли випадково механічно пошкодили такий АКБ і він загорівся.
     

    «Розумний рада рада» - «проколоти  акумулятор і заклеїти» все одно, що «викликати спонтанну проблему». Вона може не виникнути відразу, але в майбутньому її загроза незмінно зростає.

    Причини, чому деформується акумулятор

    У сучасних пристроях використовуються літій іонні акумулятори, які, по суті, є нашаруванням тонких пластин один на одного. Надуття батареї це наслідок тиску газів між прошарками. А, в свою чергу, гази виникають при деяких умовах, які призводять до запуску хімічної реакції. Газ стає результатом того, що нормальне функціонування пластин порушується через вплив різних чинників. Деформація акумулятора може стати результатом:

    1. Різкого перепаду температури. Температура нижче -10 градусів для літій іонних акумуляторів дуже болюча. І вони з погано її переносять.

    2. Пошкодження в разі механічної деформації телефону.

    3. Використання несправних зарядних пристроїв.

    4. Вихід з ладу мікросхеми контролера заряду. Заряд вчасно не зупиняється і хімічна реакція з накопичення заряду роздмухує аккум зсередини.

    Акумулятори частіше найчастіше деформуються в кінці терміну експлуатації коли повністю або частково виробляється весь ресурс. Зазвичай сучасні акумулятори розраховані на 400-700 циклів заряду розряду. Тобто якщо ви заряджаєте телефон раз в два дні через 2-3 роки його рекомендовано змінити.


    Замінити справжні оригінальні акумулятори Samsung ви можете у відділеннях Сервісного центру МастерФон https://www.masterfon.kiev.ua/service-center-samsung.html

    Київ
    м. Політехнічний Інститут пр. Перемоги 33/1 тел. (067) 1033402
    м. Позняки вул. Мішуги 9а тел. Тел. (050) 255-48-36
    м. Дарниця вул Попудренко 7а тел. (063) 024-91-94


     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.