• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У ВООЗ вказали на загрозу поширення коронавірусу навіть після масової вакцинації

    Опубликовано: 2021-01-26 17:00:47

    Директор програми Всесвітньої організації охорони здоров'я з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Раян попередив про ризик подальшого поширення нового коронавірусу в майбутньому навіть після масштабної вакцинації. Про це пише Xinhua, передає УНН.

    Деталі

    На віртуальній пресконференції напередодні він підкреслив, що не вважає, що світ повинен вважати знищення або викорінення цього вірусу критерієм успіху.

    Відповідаючи на запитання, чи стане COVID-19 ендемічним, Раян підкреслив, що "в доступному для огляду майбутньому охоплення вакцинацією не зможе забезпечити припинення передачі інфекції".

    Відзначивши, що країнам світу, ймовірно, не варто розраховувати на позбавлення від вірусу в 2021 році, він нагадав, що в історії людства "ми змогли перемогти лише одну хворобу на планеті - віспу".

    "Ми повинні прагнути до досягнення контролю над вірусом", - заявив представник ВООЗ.

    Доповнення

    31 грудня 2019 року ВООЗ була проінформована про виявлення в місті Ухань в Китаї випадків пневмонії невідомого походження. 7 січня 2020 року влада країни встановила, що збудником захворювання є новий коронавірус.

    11 березня 2020 року у зв'язку зі стрімким збільшенням кількості випадків захворювання за межами Китаю, Генеральний директор ВООЗ заявив, що спалах COVID-19 можна охарактеризувати як пандемію.

    Всього у світі на COVID-19 захворіло 99 674 951 людей, з них одужало 54 984 129. Кількість померлих зросла до 2 139 183.

    За даними ВООЗ, станом на 8 січня 42 країни світу починали кампанії з вакцинації проти COVID-19.

    Ситуація в Україні

    Україна, де ще не стартувала вакцинація, уклала контракт на поставку вакцини китайського виробника - Sinovac Biotech. Йдеться про 1,9 млн доз, з можливістю, як стверджують у МОЗ, відмовитися від угоди і повернути сплачені за неї державні гроші - а це трохи менше мільярда гривень - у разі непідтвердження її достатньої ефективності.

    Такі заяви лунають на тлі оприлюднених результатів досліджень щодо ефективності цієї вакцини у 50,38% у Бразилії, яка також домовилася про цю вакцину і вже почала масово щеплювати людей 18 січня. Вакцину також вже почали застосовувати у Туреччині та Індонезії - з 13-14 січня.

    Водночас Україна долучилася до глобальної ініціативи COVAX, у межах якої очікує перші поставки вакцини від COVID-19 у березні 2021 року. Україна може отримати 16 мільйонів доз вакцини від COVID-19 за ініціативою COVAX. Очікується, що безплатно.

    Старт вакцинації в Україні очікується у середині лютого.

    Юлія Шрамко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.