• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Меркель запросила Байдена до Німеччини: лідери країн провели телефонну розмову

    Опубликовано: 2021-01-26 16:30:39

    Канцлер Німеччини Ангела Меркель провела телефонну розмову з президентом США Джозефом Байденом, обговорила зовнішню політику, пандемію і торгівлю, а також запросила його відвідати Берлін, коли дозволить епідемічна обстановка. Про це повідомила в понеділок пресслужба уряду ФРН, інформує УНН.

    Деталі

    Сторони “говорили про питання зовнішньої політики, особливо щодо Афганістану і Ірану, а також (обговорили) торгову і кліматичну політику”, йдеться в повідомленні.

    Меркель привітала рішення Байдена відновити членство у Всесвітній організації охорони здоров’я і повернутися до Паризької хартії по клімату.

    Запрошення Байдена до Німеччини

    “Канцлер запросила президента Байдена здійснити візит до Німеччини, як тільки дозволить ситуація з пандемією”, — зазначила пресслужба кабміну ФРН.

    Доповнення

    Меркель вказала на те, що боротьба з пандемією вимагає “міжнародних зусиль”.

    Також глава уряду Німеччини висловила готовність “до вирішення міжнародних завдань спільно з європейськими та трансатлантичними партнерами”, йдеться в повідомленні.

    Що було раніше

    Після вступу на посаду новий глава Білого дому вже провів бесіди з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, президентом Мексики Андресом Мануелем Лопесом Обрадором, прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном та президентом Франції Еммануелем Макроном.

    Ілля Нежигай

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.