• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Влада США виділила 290 млн доларів на протидію впливу Росії

    Опубликовано: 2020-12-29 09:45:15

    Влада США виділили 290 млн доларів на боротьбу з впливом Росії і 300 млн доларів на протидію впливу Китаю. Про це йдеться в законопроекті про фінансування роботи уряду в 2021 фінансовому році, який раніше затвердив президент США Дональд Трамп, передає УНН.

    “Як мінімум 290 млн доларів необхідно виділити на протидію впливу Росії”, — йдеться в документі.

    Кошти, виділені для боротьби з китайським впливом, повинні піти на протидію “політичному впливу уряду КНР, китайської комуністичної партії і всім організаціям, які діють від їх імені”.

    У документах також йдеться про кошти, які підуть на “програми по посиленню потенціалу правоохоронних органів і сил безпеки в країнах Європи, Євразії та Центральної Азії і зміцненню співробітництва в галузі безпеки”.

    Як зазначено в законі, частина грошей, які отримають східні партнери США, повинні допомогти зменшити їх вразливість перед російським політичним тиском.

    Окрема частина американського бюджету виділена на підтримку програм з розвитку демократії в Росії та інших країнах Європи, Євразії та Центральної Азії. Щонайменше 20 млн доларів будуть спрямовані на зміцнення демократії та громадянського суспільства в Центральній Європі.

    Раніше чинний президент США Дональд Трамп підписав проект бюджету на 2021 фінансовий рік, в тому числі пакет заходів стимулювання економіки в зв’язку з пандемією, що дозволить уникнути так званого “шатдауну” — припинення роботи уряду.

    Весь проект бюджету на 2021 фінансовий рік, куди включені зазначені заходи щодо стимулювання економіки, становить 2,3 трлн доларів.

    Ілля Нежигай

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.