• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Антибіотики породжують астму

    Опубликовано: 2006-03-23 15:51:00

    Якщо діти віком до року вживають антибіотики, це збільшує ризик розвитку астми вдвічі, інформує MedPortal, посилаючись на повідомлення журналу Chest.

    Такого висновку дійшли канадські вчені після вивчення даних семи досліджень за участю 12082 дітей. У дуже юному віці деяких із них лікували щонайменше одним антибіотиком, іншим дітям антибіотиків не призначали (контрольна група).

    Дещо згодом (теж у дитячому віці) у 1817 дітей діагностували бронхіальну астму.

    Аналіз даних показав, що немовлята, яких лікували антибіотиками, в майбутньому захворювали на астму вдвічі частіше, ніж ті, яких не лікували таким чином.

    На другому етапі вчені проаналізували дані п’яти досліджень, у яких враховували тривалість прийому антибіотиків. Загалом вивчили інформацію про 27167 дітей.

    Підрахунки показали, що кожен наступний курс антибіотиків, який проходила дитина віком до року, збільшував ризик розвитку астми в дитячому віці в 1,16 разу.

    “Попри те, що причина взаємозв’язку між прийомом антибіотиків та астмою залишається не до кінця зрозумілою, результати нашого дослідження показали, що прийом хоча б одного антибіотика немовлям впливає на розвиток астми в дитячому віці”, – заявив керівник дослідження Карло Марра з Університету Британської Колумбії у Ванкувері.

    Антибіотики найчастіше призначають немовлятам, коли ті хворіють на респіраторні інфекції, бронхіти й отити, констатували автори дослідження. Найчастіше антибіотики призначають без вагомих підстав на це: більшість інфекцій верхніх дихальних шляхів і бронхітів спричиняють віруси, в лікуванні від яких антибіотики не допомагають, стверджують учені.

    Як пише видання, попередні дослідження засвідчили: прийом антибіотиків має низку негативних ефектів, зокрема, ліки несприятливо впливають на функціонування імунної системи, а також знищують корисні бактерії в кишківнику.

    Інф. GAZETA.LVIV

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.