• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Паспорт імунітету: Китай вимагає наявність ІФА-тесту на антитіла до коронавірусу у приїжджих

    Опубликовано: 2020-11-16 17:30:40

    Китай змінив обмеження на в'їзд, вимагаючи, щоб усі приїжджі надавали не тільки негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, але і негативний результат ІФА-тесту на антитіла, передає УНН із посиланням на South China Morning Post.

    За повідомленням посольства Китаю у США, ці нові заходи застосовуються "для зменшення транскордонної передачі COVID-19 та захисту здоров'я та безпеки пасажирів".

    Китайське туристичне агентство Trip.com пояснює вимоги неспроможністю негативного ПЛР-тесту підтвердити те, що людина стовідсотково здорова.

    "Усі особи (включаючи громадян Китаю), які подорожують з-за кордону за напрямками у материковій частині Китаю, повинні мати докази подвійних негативних результатів для COVID-19, використовуючи як ПЛР-тест, так і ІФА-тест на антитіла IgM. Обидва тести повинні бути проведені не більше ніж за 48 годин до від'їзду, а результати повинні бути передані на затвердження до місцевого посольства або консульства Китаю", - повідомила агенція.

    Негативний результат тесту на IgM означає, що людина ніколи не хворіла на COVID-19 або повністю відновилася після зараження.

    У матеріалі також зазначається, що такі вимоги можуть бути першим кроком до створення так званих "паспортів імунітету" для тих, хто перехворів на коронавірусну хворобу.

    Нагадаємо, що єдиний метод тестування, що може показати не лише активну фазу захворювання COVID-19, але й розкаже, чи вже перехворіла людина на коронавірусну хворобу, є імуноферментний аналіз (ІФА) на антитіла. Ця інформація може стати при нагоді для виключення "ковідних" ускладнень, навіть під час безсимптомного перебігу хвороби.

    Раніше УНН писав, що ІФА-тести українського виробництва ("Діапроф-Мед") визнані одними з кращих і точних у світі. Зокрема, їх порівняли із тестами американського виробника Abbott і отримали 100%-ий збіг результатів.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.