• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пандемія: Євросоюз підготував проект реформування ВООЗ

    Опубликовано: 2020-10-22 18:00:12

    Європейський союз (ЄС) підготував пакет пропозицій щодо реформування Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), що передбачає підвищення прозорості механізму співробітництва з країнами-членами. Про це в четвер повідомило агентство Reuters з посиланням на проект документу, зазначає УНН.

    За його даними, текст документа, датований 19 жовтня, був складений урядом Німеччини після консультацій з представниками інших країн-членів ЄС на фоні критики на адресу Китаю за недостатню прозорість запропонованих ВООЗ даних на самому початку пандемії коронавірусу нового типу. У ньому міститься розрахований на кілька місяців “план по усуненню недоліків ВООЗ, пов’язаних з фінансуванням, управлінням та юридичними повноваженнями”.

    Пакет заходів передбачає, що ВООЗ вживе необхідних заходів, які дозволять підвищити прозорість механізму відстеження дотримання країнами-членами організації Міжнародних медико-санітарних правил. Ці заходи повинні передбачати забезпечення швидкого обміну між державами-членами інформацією про надзвичайні ситуації в області охорони здоров’я. Більш детального опису необхідних від ВООЗ заходів Reuters не надає.

    У документі зазначається, що ЄС визнає за ВООЗ ключову роль в боротьбі з кризами в сфері охорони здоров’я, незважаючи на існуючі недоліки організації. Серед проблем, про які йдеться в документі, ЄС наголошує на відсутності передбачуваного та сталого фінансування організації і недостатню прозорість її роботи в цілому.

    Агентство відзначає, що обговорення проекту міністрами охорони здоров’я країн ЄС має відбутися в форматі відеоконференції на наступному тижні. Передбачається, що пізніше він буде представлений на асамблеї ВООЗ, яка відбудеться в середині листопада.

    Уряд Німеччини відмовився коментувати зміст документа в розмові з агентством, пославшись на той факт, що остаточний варіант ще не представлений. Коментар ВООЗ Reuters також отримати не вдалося.

    Раніше, країни — члени Євросоюзу через сім місяців після початку пандемії захворювання COVID-19 змогли узгодити єдину систему організації транскордонного переміщення людей всередині Шенгену, засновану на загальноєвропейській класифікації санітарної ситуації в усіх країнах Європи.

    Олексій Супрун

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.