• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Білорусь: Тіхановська зажадала від силовиків перейти на бік опозиції

    Опубликовано: 2020-10-21 17:00:40

    Колишній кандидат в президенти Білорусі Світлана Тіхановська знову закликала співробітників правоохоронних органів перейти на бік народу до 25 жовтня. Це термін виконання вимог так званого Народного ультиматуму Олександру Лукашенко, передає УНН із посиланням на звернення Тіхановської.

    “Якщо ви не згодні виконувати злочинні накази — не робіть цього, — заявила Тіхановском. — Режим знає, що вмирає — і намагається розділити свою долю з усіма вами. У новій Білорусі потрібна ваша робота, потрібна система силових відомств. Тому зв’яжіться з нами, з фондами, зробіть публічне звернення з підтримкою свого народу. Виконайте присягу, яку кожен з вас давав білорусам. до народного ультиматуму залишилося 5 днів ”, - йдеться в зверненні.

    Тіхановська також пообіцяла, що “відповідальність понесуть персонально ті, хто скоював злочини” і що “поголовної люстрації” співробітників силових структур не буде.

    Раніше в Народному ультиматумі Тіхановська зажадала від Лукашенка піти у відставку з поста президента Білорусі, припинити насильство проти учасників акцій протесту і звільнити всіх політв’язнів. Якщо ці вимоги не будуть виконані, то, як повідомила Тіхановська, 26 жовтня “почнеться національний страйк всіх підприємств, блокування всіх доріг, обвал продажів в державних магазинах”.

    Акції протесту проти Лукашенка тривають з 9 серпня, коли він був оголошений переможцем президентських виборів в Білорусі. Країни ЄС не визнали легітимність перемоги Лукашенка, Тіхановська — як лідера опозиції — зустрічалася з низкою європейських лідерів, закликаючи підтримати учасників акцій протесту.

    В останні дні влади знову почали жорстко розганяти протести в Мінську та інших містах, застосовуючи водомети і інші спецзасоби, затримуючи сотні людей.

    Лукашенко стверджує, що за протестами стоїть Захід.

    Ілля Нежигай

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.