• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За вересень понад 80% лікарень вже отримали кошти на доплати медпрацівникам – Степанов

    Опубликовано: 2020-10-07 18:00:57

    Станом на сьогодні більше 80% лікарень по всій України отримали кошти на доплати медичним працівникам. Інші лікарні мають отримати кошти сьогодні. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

    "Було запроваджено збільшення медичних плат медичним працівникам у формі доплат, які починаючи з вересня-місяця... По результатам вересня наші медичні працівники отримують доплати. Мова йде про те, що лікар має отримати 3 560 гривень, середній медичний персонал – 2 500 гривень і молодший медичний персонал – 1 250 гривень. Всі ці кошти перераховуються у лікарні. Є лікарні, які фінансуються через НСЗУ, і кошти перераховуються по відповідних договорах. Вчора на вечір, кількість лікарень, яким вже були перераховані кошти... було 1 379 лікарень із 1 594. Тобто більше 80% було повністю закрито, решта - повинна сьогодні повністю закритися, перерахувати кошти", - зазначив він.

    Нагадаємо, Кабінет міністрів проголосував за проект акту, який передбачає підвищення заробітної плати медичних працівників у розмірі від 25% мінімальної заробітної плати та до 70% посадового окладу, в залежності від посади.

    Валерія Гуржий

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.